Testünk egyensúlya

betegség, egészségNagy valószínűséggel ülve olvasod ezeket a sorokat. Tudatában vagy annak amint a tested súlya a székre nehezedik? Most hogy említettem természetesen igen. Az esetek többségében azonban az elméd kiszűri ezt az érzetet.

Az agynak megvan ez a képessége hogy a szükségtelen információt kiszűrje. Egy bizonyos fokig te döntesz abban hogy minek legyél tudatában. Dönthetsz úgy hogy figyelmedet arra az érzetre irányítod ahogyan a tested a székkel érintkezik

Ugyanakkor dönthetsz úgy hogy kizársz bizonyos fizikai érzetet vagy érzelmi állapotot. Ez egy nagyon fontos túlélési mechanizmus lehet egy trauma esetén. De ha hosszú ideig fenntartod ezt az állapotot súlyos következményei lehetnek.

Az életünk folyamán mindannyian átélünk kisebb vagy nagyobb traumákat. Olykor képtelenek vagyunk feldolgozni ezeket az élményeket. Hazudhatod azt magadnak hogy ezek az események nincsenek rád hatással, de a tested mindig emlékezik, szó szerint tárolja ezeket a fel nem dolgozott érzéseket. Biztosan ismeritek azt a mondást hogy „az élve eltemetett érzések nem halnak meg.”

Egyes érzéseket olyan mélyre temetsz, hogy nem is emlékszel rájuk. Ha viszont nem dolgozod fel őket előbb vagy utóbb betegség formáját öltik. A tested így kommunikál veled, így próbálja elmondani, hogy megoldatlan problémáid vannak.

Ha fájdalmat vagy kényelmetlenséget érzel a testedben, tartsd tiszteletben, hiszen üzennivalója van számodra. Figyeld meg, hogy melyik testrészedről van szó, majd gondold át, hogy milyen funkciója van annak a bizonyos testrésznek. Ugyanakkor gondolkodj el, hogy pontosan mikor jelentkeztek a testedben ezek a tünetek. Nem volt akkoriban valamilyen változás az életedben, esetleg valamilyen kellemetlen élmény?

Például a NYAK ÉS A TOROK két igencsak figyelemre méltó terület, mert nagyon sok esemény zajlik itt. A nyak szimbolizálja a készséget a rugalmas gondolkodásra. Amikor fájdalmak jelentkeznek a nyakban, rendszerint mereven ragaszkodunk az álláspontunkhoz. A torok életünk hangadója, általa emelünk szót jogaink mellett. Amikor bennünk rekednek a szavak torkunk megbetegszik. Csak fel kell tenned magadnak a megfelelő kérdést és a választ nagy valószínűséggel kitalálod. Előfordul, hogy ez a detektív munka nem megy olyan könnyen, nem egyértelműek a jelzések, akkor a kineziológus segíthet kideríteni a probléma forrását.

Előfordul, hogy a vendégeim, egy oldás során elcsodálkoznak, mert nem is gondolták volna hogy az a bizonyos esemény hatással lehetett az egészségükre.

Az ember nagyon könnyen figyelmen kívül hagyja belső jelzéseit, mert inkább a külső dolgokkal van elfoglalva,  a környezetünk gyakran elvonja a figyelmünket a sok zajával. Ha azonban eléggé tudatos vagy és megtanulsz figyelni tested jelzéseire tapasztalni fogod, hogy a  tested jelez ha kibillentél egyensúlyodból. Ha elég ügyes vagy meg tudod előzni a bajt és még időben megteszed  a szükséges lépéseket az egyensúlyod visszanyeréséhez.

Nézd meg ezt a 30 perces kis videót. Itt is erről beszélnek.


szólj hozzá: Megfejtették a betegségeket!!!

Ha értékesnek találtad ezt az információt további hasznodra válhat ha velem dolgozol életed kihívásainak megoldásában.

Bejelentkezés: +36 20-806-34-33

<!– <!--

A bejegyzés kategóriája: Betegségek kineziológus szemével, Egészségi állapotunkban, VÁLTOZÁS
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.