Megbocsátás lépései – energetikai gyakorlat

Megbocsátás - gyógyulásÁltalában nem akarunk megbocsátani az elszenvedett sérelmekért, vagy ha akarnánk, sem tudnánk hogyan. Jól esik ragaszkodni a sérelmeinkhez, pátyolgatni őket. Bemutatok egy egyszerű gyakorlatot, amely fájdalommentes és felszabadító hatással bír.

Gondolj most valakire, akivel legutóbb összevesztél. Mennyi ideig forgattad a problémát az elmédben? Egy-két percig? Egy-két napig? Talán évekig? Még mindig benned van a tüske? Az emberek 99%-a nem tud és nem is akar megbocsátani. Senki nem tanította meg nekünk, hogy érdemes és lehetséges a megbocsátás. Az alábbi technika egyszerű, hatásos, őszinte. Nálam mindig bevált, ha nem is első alkalommal, de a harmadik vagy negyediknél egészen biztos.

Miért is érdemes megbocsátani? Gyógyító hatással bír! Erről most nem szeretnék ebben a bejegyzésben mélyrehatóan foglalkozni, hiszen a honlapomon rengeteget írtam már erről, de higgyétek el óriási terhet engedsz el a megbocsátással. Javul általa az egészséged, fokozódik az elégedettséged, javulnak a családi kapcsolataid. A párkapcsolatodra is jelentős hatással van.  A sikerhez egyetlen feltétel társul. Alkalmaznod kell a gyakorlatban! Így:

Gondolj valakire, akinek meg szeretnél bocsátani.  Lehet ez bárki, egy családtag, ismerős, idegen. Egy tízes skálán mérd be, hogy mekkora harag van benned iránta. Nulla a harag teljes hiánya, tíznél  pedig megbocsáthatatlannak érzed, amit elkövetett ellened.

Egy aprócska megjegyzés mielőtt folytatom. Meg kell értened, hogy a megbocsátás ÉRTED van. Nem a másik ember miatt csinálod. Egyébként a másik ember akár neheztelsz rá akár nem, köszöni szépen ugyanúgy van. A folyamat ÉRTED van. A TE energetikai rendszeredet tisztítja a lehúzó negatív energiáktól! Másodsorban pedig nem a tettüket bocsátod meg, hanem a létezésüket. A jövőben sem kell megengedned, hogy bántsanak, de a saját érdekedben a LÉTEZÉSÜKET elfogadod.

Ha ezzel egyetértesz, megértetted, akkor a technika a következő:

Ismételd utánam a következő mondatokat hangosan, behelyettesítve az általam adott nevet (Peti) annak a nevére, akinek megbocsátasz. Ha jelenleg nem tudod hangosan kimondani, akkor várj a gyakorlat elvégzésével addig, amíg hangosan ki tudod mondani a mondatokat. Nagyon fontos, különben nem működik!

Peti, nem tudom hogyan bocsássak meg neked, de megbocsátok.

Peti, nem érzem úgy, hogy meg kéne bocsátanom, de hajlandó vagyok rá.

Peti, van bennem valami, ami ragaszkodik ehhez a sérelmekhez, de hajlandó vagyok elengedni.

Peti, úgy gondolom, hogy te egy …. vagy (nyugodtan szitkozódhatsz), de megbocsátok neked magam miatt.

Peti, nem bízok benned, de megbocsátok.

Peti, nem kedvellek, de meg tudok bocsátani.

Peti, hajlandó vagyok felszabadítani magam azzal, hogy megbocsátok neked.

Peti, megbocsátok neked, bár nem igazán hiszem, hogy meg tudok vagy, hogy meg kellene bocsátanom.

Peti, én most felszabadítalak és elengedlek. Szabadon távozok és te is szabadon távozol.

Peti, eldöntöttem, hogy megbocsátok és így mindketten a mai naptól szabadok vagyunk.

Ez tehát az a trükk, amit érdemes kipróbálnod. Ne feledd, hogy ki kell mondanod hangosan a mondatokat. Nyugodtan szitkozódhatsz, ha jól esik. Emlékeztesd magadat, hogy magadért csinálod! Végezd addig a gyakorlatot, amíg a skálán a neheztelésed nullára csökken. Elképzelhető, hogy egy intenzívebb, mélyebb problémánál többször is meg kell ismételned. Érdemes kitartanod, mert nagyon sokat nyerhetsz általa. Az energetikai rendszered tisztulása természetesen minden életterületedre kihatással van. Ha az egyik emberrel végeztél, térj át egy másikra. Ha sikerült elérned a megbocsátást valakinél, ünnepeld meg!

Használd ezt a megbocsátás technikát, mint egy titkos fegyvert életed, egészséged átalakításához. Amikor pedig mások érdeklődve kérdezik, hogy mi a csudát csinálsz, hogy a dolgaid ilyen gyorsan jóra fordultak, akkor nyugodtan kimondhatod, hogy „Úgy döntöttem megbocsátok mindenkinek, aki valaha bármit is elkövetett ellenem, hogy visszakapjam lelki békémet, az életemet, az egészségemet.” Kívánom neked, hogy így legyen!

 

Kategória: Ingyenes Címke: , , . Link: permalink.