Tüske a karodban

Kineziológia oldásKépzeld el, hogy tüske ment a karodba, ráadásul olyan helyen, hogy egy idegvégződést nyom. Nagyon fájdalmas. Amikor megérinted, beléd hasít a fájdalom. A tüske jelenléte komoly probléma az életedben: nehezedre esik az éjszakai alvás, hiszen ahányszor ráfordulsz, éles fájdalomra ébredsz, az emberektől is távol tartod magad, hiszen ha közel kerülnek és netalán hozzáérnek heves reakciót érzel. Nagyon megnehezíti a tüske az életedet.

A tüske egy folyamatos kellemetlenség forrása az életedben. Ahhoz, hogy megold a problémát két választásod lehet:

  1. Bebiztosítod magad hogy senki és semmi ne érjen a tüskéhez, hogy ne okozzon fájdalmat neked.
  2. Kiveszed a tüskét, hogy senki és semmi ne okozzon fájdalmat neked.

Döntésed az egész életedre rányomja a pecsétjét és meghatározza életkörülményeidet.

Ha úgy döntesz, hogy megtartod a tüskét, komoly feladat előtt állsz és egy életre szóló munkát adsz magadnak, hiszen megoldást kell találnod a kényelmes éjszakai alvásra, megoldást kell találnod minden olyan helyzetre amikor a tüske aktiválása elkerülhetetlen.

Készíthetsz magadnak valamilyen védelmi készüléket, egy olyan szerkezetet, ami távol tart mindent és mindenkit a tüskétől. Tételezzük, fel hogy nagyon találékony mérnök ember lévén valóban előrukkolsz egy figyelemreméltó szerkezettel. Sőt annyira jól sikerül, hogy behívnak a tévéhez, hogy egy műsor keretében másokkal is megoszd a találmányodat. Mindenki téged ünnepel és még jól meg is fizetnek érte.

Most már nyugodtan alszol éjszaka. A tüske nem aktiválódik, nem okoz fájdalmat. A szerkezet most már része az életednek.

Kineziológia oldásFelmerül azonban egy következő probléma. Szerelmes leszel. Ezzel elsőre semmi gond nincsen, de mi lesz, ha a szerelmed meg szeretne ölelni téged. Iszonyú fájdalmat okoz neked. Senki nem szabad a tüskédhez érnie.

Egy kis idő után felmerül benned, hogy jó lenne egy olyan szerkezetet tervezni, amely lehetővé teszi, hogy az emberek együtt lehessenek anélkül, hogy egymáshoz érnének. Sőt összekombinálod az első szerkezettel és most már nem csak éjszakára csatolod fel, hanem a nap minden órájában rajtad van, napközben bátran megölelhetsz bárkit, éjszaka pedig forgolódhatsz kedvedre, a szerkezet megvédi a tüskét.

A probléma csak az, hogy a készülék eléggé nehéz, tehát tovább fejleszted, kerekeket szerelsz rá, hidraulikával és ütközés gátlóval látod el. Figyelemreméltó alkotás.

Egy apró kellemetlenség társul csak hozzá… Le kellett cserélned a házadban az ajtókat, mert a szerkezet mérete miatt képtelenség a közlekedés.

De legalább nyugodtan élheted az életed. Kényelmesen dolgozhatsz, aludhatsz és kapcsolódhatsz emberekhez.

Kikiáltod mindenkinek:

„Megoldottam a problémámat! Szabad vagyok! Bármerre mehetek. Bármit csinálhatok. A tüske nem irányítja többé az életem, nem irányít többé semmit!”

Az igazság az, hogy valójában mindent a tüske irányít.

Meghatározza a döntéseidet, hogy kivel találkozol, kivel érzed magad kellemesen és kivel nem. Meghatározza hol dolgozhatsz, hogyan lakhatsz, milyen ágyban alhatsz. A tüske az életed minden területére beszivárgott. Az egész életedet a védekezés köré építetted.

A történet tanulsága (ha nem lenne mostanra világos)

Kineziológia oldásHa problémáidat nem kezeled a gyökerüknél, akkor előbb vagy utóbb az egész életedet irányítani fogják. Ilyenkor nem látod a fától az erdőt. Ha nem oldod meg a problémát, csak kerülgetni tudod. Ez rengeted erőt és energiát elvesz, hiszen körülötte forog az életed.

Amikor kitéped a tüskét valóban szabad vagy!

A kineziológia oldás ebben segít. Oldja a tüskéket és gyógyítja a sebeket.

Nem a te hibád, hogy tüske ment a karodba, de a te felelősséged, hogy mit kezdesz azután a helyzettel!

 

Kategória: Stressz, Stressz Címke: , . Link: permalink.