Hatásos napi rutin

Szeretnék most egy olyan napi rutint bemutatni nektek, amely jelentős hatással van az életemre.
Az elmúlt hetekben, minden este lefekvés előtt, áttekintettem, hogy milyen is volt a napom, a következő módon:
1. Felsoroltam mindazt amiért hálás lehetek.

Mindnyájunknak vannak olyan dolgai az életben, amiért hálásak lehetnénk, de a legtöbb esetben nem tudatosítjuk ezeket magunkban, hanem könnyedén túllépünk rajtuk. Ez alól én sem vagyok kivétel.

Amikor viszont áttekintem a napomat felfigyelek ezekre az értékes momentumokra, történésekre a férjemmel, gyerekeimmel, barátaimmal, munkámmal kapcsolatosan. A puszta tudatosítása ezeknek az eseményeknek boldogság hormonnal árasztja el a testemet.

2. Másodsorban elkezdtem felírogatni a napi teljesítményeimet.

Be kell vallanom, ez időnként elkeserítő felismeréseket hozott… az elején. Észrevettem időnként, hogy annak ellenére, hogy iszonyú tevékeny voltam mégsem teremtettem, alkottam, vittem véghez igazán fontos dolgokat a nap folyamán.

Ez a felismerés segített abban, hogy hatékonyabban használjam ki a napot, segített abban, hogy jobban koncentráljak a prioritásokra. Most már látom mi az ami elveszi az időt mondjuk a gyerekeimmel kapcsolatos tevékenységektől vagy a munkámtól.

3. Elkezdtem feljegyezni a lehetőségeimet, amelyek a nap folyamán adódtak.
Ha jól megfigyeljük, észrevehetjük, hogy mindnyájunknak adódnak olyan lehetőségei amelyekkel jobbá, szebbé, boldogabbá tehetné a napjait, csak nem vesszük észre ezeket vagy nem használjuk ki a lehetőséget.
Fura dolog történt. Ahogyan elkezdtem írogatni ezeket, olyan érzésem támadt mintha megsokszorozódtak volna az életemben. Azért olyan nagyon nem lepődtem meg a jelenségen, hiszen tudom, hogy amire a figyelmedet irányítod, az megerősödik.
Ez az esti tevékenység (kb öt percet vesz igénybe), 1. felsorolom amiért hálás lehetek aznap, 2. áttekintem a napi teljesítményt, 3. kiemelem a lehetőségeimet, talán nem tűnik olyan hatalmas jelentőségűnek, viszont ha mindennapi rutinná válik, akkor igencsak nagy változást hozhat az életedben.
Életünk megváltoztatásához meg kell változtatnunk gondolkodásmódunkat, figyelmünk fókuszát át kell kalibrálnunk.

Talán inspirálónak találod ezt a videót (magyar feliratozást be lehet állítani a képernyő alján):

A bejegyzés kategóriája: Ingyenes
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.