Kreatív vizualizáció 1 rész

Mielőtt bármihez kezdenél tedd fel magadnak a következő kérdést: Mit akarok igazából? Ha mondjuk egy párkapcsolatot szeretnél akkor a kérdéssort a következőképpen folytathatod: „ha most mellettem állna életem szerelme milyennek látnám őt? Hogyan tudnám őt jellemezni? Milyen a személyisége? Hogyan látnák mások a kapcsolatunkat? Hogyan jellemeznék a barátaim a páromat? Milyen lenne a viselkedése összhangban a felsorolt jellemvonásokkal? Hogyan kommunikálna velem, másokkal, hogyan reagálna az élet különböző dolgaira? Honnan tudom, hogy megtaláltam a hozzám illő embert? Hogyan ismerem fel őt?

Ezek a kérdések segítenek neked abban hogy alaposan feltérképezd azt amit szeretnél. Most tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Mi az amit NEM szeretnék? Milyen jellemvonásokat NEM szeretnék a páromban? Mi az amit ki nem állhatok? Miután kivesézted ezeket, tedd fel a következő kérdést: Mi ezeknek a NEM akarom jellemvonásoknak, tulajdonságoknak az ellentéte, amit viszont akarok? Ha megtaláltad a választ bővítsd ki az első listádat.

Mondok pár példát:

Szeretném ha a párom:

–         kedves

–         figyelmes

–         szerető

–         vonzó

–         szórakoztató

Nem szeretném ha a párom:

–         durva

–         bizonytalan

–         féltékeny

–         gyűlölködő

Az ellentéte annak amit nem szeretnék

–         Nem durva: megértő, együttérző

–         Nem bizonytalan: önbizalommal telt, magabiztos, biztos lábakon áll a karrierjében, pénzügyeiben, tud szeretetet adni és kapni, bízik bennem és bennünk és tudja hogy bármit meg tudunk oldani ketten.

–         Nem féltékeny: biztos a szerelmünkben, a párkapcsolatunkban, mindkettőnknek megvan az a szabadsága amire szüksége van.

–         Nem gyűlölködő: szerető szívű, figyelmes, kedves, adakozó

A fenti, általad kedvelt, tulajdonságok kulcsfontosságú részét képezik a Kreatív vizualizációdnak. Nagyon fontos! Fókuszálnod kell arra amit szeretnél! (nem arra amit nem szeretnél!) Csak azért listáztuk azt amit nem szeretnénk, hogy tisztább képet kapjunk arról amit szeretnénk.

A NEM akarom tulajdonságok listáját tedd félre, jelenleg nem foglalkozz vele. A későbbiekben ha a „szárazföld jeleit” látod (erről később még írok), akkor érdemes elővenned és átolvasnod hogy segítsen az eligazodásban. Ne feledd, ha azon kapod magad, hogy a rossz, nem kívánatos tulajdonságokon morfondírozol, akkor tudd, hogy az épp úton van feléd… Nem érdemes olyasmiket mondogatni, hogy : „Minden hozzám való becsületes pasi már elkelt”, „Minden férfi csak egyvalamit akar”, „Nincsen egy normális férfi sem a környéken” stb.

Most hogy a kezedben van a kívánatos tulajdonságok listája kezdj el vizualizálni a HÉLE1-es képlet alapján:

  1. H = Helyszín. Válaszd ki azt a helyszínt ami megjelenik majd képzeletedben
  2. É= Érzelmek, Érzékelések. Merülj el az érzelmek, érzékelések tengerébe
  3. LE=Lelkesedés, Erő.
  4. 1= egyes szám első személy használata

Első lépésben válasz egy helyszínt amelyet majd elképzelsz. Bármilyen hely lehet amire emlékszel, amit fel tudsz idézni (pl. tengerpart, hegyvidéki kisház, otthon a szobában, stb.) Most merülj el az érzékelések, érzések tengerébe vagyis használd mind az öt érzékszervedet, figyeld mit  érzel, hogyan érzel ahhoz hogy minél valóságosabb legyen a kép az elmédben. Jól kell érezned magad ebben az elképzelt világban. Most az egészet fűszerezd meg lelkesedéssel és érezd azt az átható erőt ami átjárja testedet. Mit érzel a szívedben? Végül fogalmazd meg a látottakat egyes szám első személyben. Pl: „Boldog vagyok. Lelkesedés és öröm járja át minden porcikámat. A szívem csordultig van szeretettel és hálával” stb.

Az univerzum nem tesz különbséget a valóságod és az elmédben lejátszódott kép között. Minél erősebben átengeded magadat a vizualizációnak, annál erősebb tudatos teremtővé válsz. Tehát minél többször elképzeled és érzed azt az érzést amit akkor éreznél ha már most a tiéd lenne az a bizonyos munka, lakás, párkapcsolat, nyaralás, annál közelebb kerülsz a fizikai szinten is megjelenő teremtésedhez.

A vizualizáció célja az hogy a rezgésszintedet az általad kívánt élmény rezgéséhez igazítsa.

Folytatása következik…

Ha úgy érzed segítségre van szükséged jelentkezz a Tudatos Teremtés Programba, amelynek keretében személyesen  dolgozhatsz velem céljaid, álmaid megvalósításáért egy komplex program keretében, amelyről itt olvashatsz bővebben.