Mit mondana a fájós vállad ha beszélni tudna?

Ha inkább olvasnád:

Képzeld el, mi lenne ha  beszélni tudna a tested?

Mondjuk, például, ha például a fájós vállad megszólalna?

Mit mondana?

Miről panaszkodna?

Üdvözöllek, Kalló Melinda vagyok BodyTalk terapeuta.

Ha érdekelnek az alternatív módszerek és gondolkodás, jó helyen jársz.

Ebben a videósorozatban bekukkanthatsz a szervek, testrészek titkos életébe. Megtudhatod eddig el nem mondott történetüket, élményeiket, panaszaikat.

Visszatérve, a fájós válladra. Ő valahogy így mutatkozna be:

Helló, én vagyok a vállad.

Eléggé komplex karakter vagyok egy csomó befolyásos energiákkal, de leginkább a felelősséget képviselem az életedben.

Elvárod tőlem, hogy egy rakás fizikai és mentális feladatot elvégezzek neked. Segítek neked, hogy gyakorlatiasan reagálj az életre.

Természetesen  rengeteg felelősség van az életedben. Felelősség a munkáddal kapcsolatban, a gyerekeiddel kapcsolatban, családoddal, partnereddel kapcsolatban, pénzügyeiddel, háziállataiddal, szüleiddel kapcsolatban és természetesen önmagaddal kapcsolatosan.

Néha úgy érzem az egész világot magamra vettem.

Ez akkor történik amikor, túl sok felelősséget vállalsz.

Nem vagy rám tekintettel.

Ilyenkor könnyen sérülök és fájdalmat érzek.

Ennek az „ellenkezője” is igaz ám!!!

 Ha nem vállalsz felelősséget, felelőtlenné válsz és az életben nem sokra viszed. Sokat halogatsz és az önbecsülésed „egyre” törpül.

Ilyenkor lazává, pettyhüdté válok vagy egyszerűen kifordulok a helyemről.

Néha megpróbállak jobb belátásra bírni és befeszülök hogy ellensúlyozzam a felelőtlen életedet, döntéseidet.

Bármely helyzetről is van szó, nagyon kellemetlen számomra a létezés a fájdalom miatt.

A személyiségemet körülbelül 17 izom befolyásolja. Ezek az izmok segítenek a mozgásomban.  Vannak olyan izmok, akik hajlamosak a depresszióra a felelősséget illetően, vannak olyan izmok amelyek túlgondolnak mindent és folyamatosan aggódnak, vannak olyanok amelyek  rettegnek a felelősség hallatán és megint mások dühösek lesznek a rájuk rótt felelősségtől. Mindezek következményét már te is kitalálhatod…. Igen…fájdalom.

És akkor a meridiánokról még nem is beszéltem. Azok is szerves részei az életemnek, mindennapjaimnak. Ha a Tüdő meridián blokkolódik, ami a váll elülső részén halad át, akkor úgy érzem megfulladok a felelősségtől. Ha a szív meridián rakoncátlankodik, akkor érzelmileg túlreagálok vagy érzéketlenné válok a felelősségeimmel kapcsolatosan. A vastagbél meridián is rajtam cammog keresztül és ha nincs jó napja akkor kontrollálni akarok mindent és mindenkit. Ha pedig a vékonybél meridián sérül, akkor képtelenné válok intellektuálisan felmérni a felelősségeimet.

Szóval, meghallgatva a váll panaszait, élménybeszámolóját, remélem rá tudtam világítani e testrész komplex működésére. Bodytalk oldások alkalmával segíteni tudunk például a felelősséggel kapcsolatos kibillent állapotokon, felvéve a kapcsolatot a felelősség szószólójával a vállal. Természetesen a test-elme egy komplex rendszer és a beszélgetésbe más testrészek, szervek, mirigyek, energiák is bekapcsolódnak és ha szükséges segítenek az egyensúly helyreállításában.

és ne feled:

Minden problémánk tudatunk kivetülése és egy álcázott lehetőség életed jobbra fordítására.