Gondoltad volna? 5. rész

Gondoltad volna hogy többet is tehetsz magadért?

„Az ember egyik legnagyobb felfedezése és egyben a legnagyobb meglepetés számára az volt hogy  rájött, képes megtenni azt is amiről azt hitte hogy  nem képes.” Henry Ford

A hiedelemrendszerünkre pontosan olyan nagy szükségünk van mint bármely szervünkre. Nem tudunk létezni nélküle. Szükségünk van a hiedelmeinkre ahhoz hogy értelmezni tudjuk a körülöttünk zajló eseményeket. Tehát senki sem létezhet hiedelmek nélkül, de azt hiszem számunkra nem is ez a probléma. A probléma sokkal inkább abban rejlik, hogy milyen hiedelmeket válogatunk össze életünk során és ezáltal milyen szűrőn, szemüvegen keresztül szemléljük a világot, a történéseket, önmagunkat.

Nagyon fontos hogy tudd, nem vagy a múltad áldozata, hacsak nem vagy erről meggyőződve,  hacsak magadévá nem tetted ezt a hiedelmet. Manapság már lehetőséged van arra hogy felszabadítsd magadat a múlt kondicionálása alól vagy a körülményeid szorításából, egyszerűen azzal hogy megváltoztatod a  gondolataidat, a hiedelmeidet. Amikor ezeket megváltoztatod minden megváltozik. A jövőd nincs előre megírva és mégis nem véletlenszerűen történik. A jövődet a folyamatosan az elmédben keringő gondolatok és hiedelmek alakítják, gyúrják, formálják. A jelen körülményeid pontosan olyanok amilyen gondolatokat gondoltál eddig. A jelenlegi életed az eddigi gondolataid összessége, annak a gyümölcse. Wayne Dyer, az egyik kedvenc tanítóm, szokta mondogatni, hogy „ Amikor megváltoztatod azt ahogyan szemléled a dolgokat, a szemlélt dolgok megváltoznak”. Ez manapság a kvantumfizika bizonyította és tényként kezeli.  A jövőbeli lehetőségeidet – amiből egyébként több ezer van – a jelenben gondolt gondolataid és a meglévő hiedelmeid  alakítják. A jelened az amiből megszületik a jövőd. Változtasd meg a gondolataidat, hiedelmeidet és garantáltan megváltozik a jövőd.

Amikor egyszer csak felismered, hogy milyen óriási hatással vannak rád a gondolataid, hiedelmeid, a következő lépés magától értetődő lesz: megváltoztatod a korlátozó hiedelmeidet, azokat amelyek visszahúznak, új, erőteljes, téged szolgáló hiedelmeket ültetsz el magadba, amelyek oda röpítenek ahova csak szeretnéd.

Az alábbiakban három fő módszert javaslok neked de mindhármat egyszerre érdemes használnod. Első lépésként kezd el használni csak az egyiket, ami szimpatikusabb számodra, de a legvégén mind a hármat használni fogod.

  1. Hiedelmek – Paraméterezd át a múltadat.

Ne pocsékold az idődet arra hogy próbálod megérteni miért működik benned valamilyen korlátozó hiedelem. Nem érdemes. Ha ilyen céllal vizsgálódsz a múltban azon kapod magad hogy folyton negatív élményeket keresel amelyekkel aztán igazolod jelenlegi helyzetedet ami aztán még jobban megerősíti azt. Ezenkívül a múltadat amúgy is csak a jelenleg rajtad levő szemüvegek keresztül vagy képes szemlélni, ami ugyebár nem nyújt számodra átértékelési lehetőséget.

A jelenlegi kellemetlen élményeink, körülményeink olyan történések eredményei amikor szorongást, félelmet, zavarodottságot éreztünk. Ennek következményeként elkezdtünk kételkedni önmagunkba, figyelmünket életünk e negatív aspektusa kötötte le ami aztán egy sablon megszületéséhez vezetett, más szóval kialakult egy szűrő, egy szemüveg az elménkben, vagyis rögzült az a fajta látásmód.

Mondok egy példát. Elképzelhető hogy valaki egy történés miatt elkezd kételkedni abban hogy képes lenne könnyedén kommunikálni az emberekkel. Az élmény hatására elkezd kutakodni a múltjában a „nem tudok kommunikálni” szűrőn keresztül és legnagyobb rémületére talál is „bizonyítékot”. Rákattan a témára és folyamatosan táplálni kezdi az elméjét az ilyen emlékekkel. Az emlékezése rendkívül szelektív lesz. Megalkot magáról egy történetet, amivel aztán sajnos teljesen azonosul. Ha azonban a mi emberünk egy más szűrőn keresztül pásztázza a múltat, mondjuk a „jól kommunikálok az emberekkel” szemüveget ölti fel, akkor egészen biztosan erre talált volna bizonyítékot.

A szemüveget, szűrőt amin keresztül szemléled az életedet mindig te választod meg, ami aztán megszűri az emlékeidet és ezáltal mindig találsz „bizonyítékot” ami alátámassza a hiedelmeidet újra és újra.

Tehát a hiedelmeid megváltoztatásához gyakorolnod kell a szemüvegcserét. Értékeld át a múltadat és fedezz fel benne új, elfelejtett, mellőzött igazságokat. Ha kevés az önbizalmad, akkor keress a múltadban olyan eseményeket amikor volt önbizalmad. Ha őszinte vagy magaddal egészen biztosan találsz ilyet, ha a „magabiztos vagyok” szemüvegen keresztül” nézel. A múltadban rengeteg példa lesz mindkét állapotra. Tőled függ, hogy melyiknek tulajdonítasz jelentőséget. Strukturáld át a múltadat. Írd újra a történetedet. Fedezd fel újra önmagad. Olyan ez mint amikor felfedezed, hogy egy hatalmas bankszámla áll a rendelkezésedre amiről eddig sejtésed sem volt. Használd azt a hatalmas erőt ami múltadból árad.

  1. Hiedelmek – Vésd az elmédbe. Megerősítések.

Most megkérdezem tőled mennyi 2×3, 4×4, 8×9. Hogy létezik hogy ennyire gyorsan rávágtad a választ? Ez azért van mert belevésted a szorzótáblát az elmédbe. Hányszor kellett ezt gyakorolnod amíg kapásból fel tudtad mondani? Rengetegszer. Újra, újra és újra el kellett ismételned, de most már végérvényesen ott vannak az elmédben. Amit a szorzótáblával csináltál az új hiedelmekkel is képes vagy megcsinálni. Az új hiedelmeket pontosan ugyanúgy tudod belevésni, elültetni az elmédbe ahogyan a szorzótáblával tetted. A folyamat pontosan ugyanaz, az ismétlés ugyanolyan elengedhetetlen. Naponta 5-10 percig koncentráld figyelmedet amilyen erősen csak tudod egy egyszerű kijelentésre. Ha mondjuk a sikerrel kapcsolatos hiedelmet szeretnél elültetni, akkor használhatod azt a mondatot például hogy: „A tudatalattim mindig a sikerem szolgálatában áll” Próbáld átérezni ezt a kijelentést. Ne engedd meg az elmédnek hogy elkalandozzon. Tereld mindig vissza erre a mondatra. Érezd át azt az erőt és azokat a következményeket amelyek ebből a mondatból fakadnak. Az ismétlés fontos mert új idegpályákat épít ki az agyban. Hagyd hogy rezegjen benned, hogy eggyé váljon veled. Élvezd a folyamatot. Hagyd hogy energetizáljon. Minden gondolatnak energiája van. A pozitív gondolatoknak mindig magasan rezgő energiájuk van. Amikor letelt az 5-10 perc, akkor végezd tovább a napi teendőidet. Másnap végezd el ismét a gyakorlatot. Minden nap végezd el a gyakorlatot. Újra, újra és újra. Tudatosítsd magadban hogy a jelen erejét használod fel ahhoz hogy új hiedelmeket építs az életedbe amelyek majd annak rendje, módja szerint materializálódnak. A sikerek általában hamar jelentkeznek, de ettől függetlenül ne szakítsd meg a napi gyakorlatot. Légy kitartó. Az agykutatók azt mondják hogy 60-90 nap szükséges ahhoz hogy egy gondolat végérvényesen beépüljön az elmébe.

Egy másik módját az elmébe való bevéséshez itt találod: Mental Focus

  1. Hiedelmek – Tégy valamit.

Minél korábban lépsz a tettek mezejére az új hiedelmeddel felvértezve annál jobb. Ha több pénzt szeretnél és a bőséget szeretnéd megvalósítani az életedbe, akkor olyasmit tehetsz például hogy pénzt adsz egy rászorulónak. Nem kell nagy összegre gondolni. Bármilyen keveset is adsz ez annak a jele, hogy van miből adnod és ezt a jelzést, rezgést kelted életre magadban, majd a tapasztalataidban, az életkörülményeidben.  Ezenkívül kényeztetheted magad valamilyen ajándékkal. Még egyszer mondom, nem kell kiseperni a családi kasszát, de életre kell keltened valahogyan a jólét érzését magadban.

Ha például az önbizalommal vannak problémáid, akkor első lépésben mondjuk elkezdesz kutakodni a múltadban, hogy bizonyítékot találj rá, majd elkezded belevésni az elmédbe az új hiedelmet és következő lépésként úgy teszel mintha már igaz lenne számodra. Tettek mezejére lépni rendkívül fontos lépés. Nem számít mennyire jelentéktelen vagy következetlen a lépés, a lényeg hogy megtedd. A tettekkel egy erős jelzést küldesz a tudatalattinak, hogy egy új valóság bontakozik ki számodra, hogy hajlandó vagy megváltozni, hogy együttműködsz a folyamattal. A kezdeményezés a tiéd. Mindig a Tiéd.

Ha életed átstrukturálásában, átgondolásában és új lehetőségek megteremtésében segítségre van szükséged szívesen állok rendelkezésedre. A szolgáltatásaim kibővítésre kerültek az óriási igény miatt. A kineziológiai oldáson túl szívesen segítek a fenti folyamat részletes kidolgozásában, testreszabásában. Nyugodtan hívjál vagy írjál.

Érdemes megnézned ezt a videót, ahol Balogh Béla részletesen beszél a témáról.

A bejegyzés kategóriája: Gondoltad volna?
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.