Áldozati szerep, mire jó és mire nem

Áldozati szerepA férjed elhagyott egy másik nőért.

Elbocsátottak a munkahelyedről, pedig három gyermeket kell eltartanod.

Félelmetes betegséggel diagnosztizáltak.

Akit szeretsz nem szeret viszont.

Fizikailag bántottak.

Lelkileg bántanak.

Meghalt valaki aki kedves volt számodra.

Rengeteg szenvedésen mentünk és megyünk keresztül mindnyájan. Az ember ilyen történések nyomán könnyen magára ölti az áldozat szerepét. Amikor rossz dolgok történnek jó emberekkel nagyon csábító a körülményeket, az életet, Istent, a világot hibáztatni.

Könnyű belecsúszni az áldozati szerepbe. Saját tapasztalatból tudom. Kijártam ezt az iskolát. Évekig sajnáltam és sajnáltattam magam. Sőt a mai napig elcsípek az elmémben egy-egy ilyen jellegű kósza gondolatot. Nehéz ebből a gondolkodásmódból kitörni. De nem lehetetlen és rendkívül kifizetődő!!

Ha valami tragédia történt veled vagy szeretteiddel, teljes részvétem a tiéd. Ezúton küldök neked egy virtuális ölelést téren és időn keresztül:

(((((((((((((((((((((((((((((((((TE)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Amikor azt javaslom, hogy lépj túl az áldozati szerepen, nem azt mondom, hogy nem érdemelsz empátiát vagy részvétet. Nem jelenti azt, hogy nem kéne átérezned a fájdalmat, a bánatot, haragot, szomorúságot.

Hamvakból újraéledniHa viszont elakadsz ezeknél az érzelmeknél elveszíted a lehetőségét annak hogy átalakítsd ezeket az energiákat, hogy lelked mélyén ebből a fájdalomból valami szép fakadjon. Bármennyire is nehéz, nézz lelked mélyére és találd meg azt a pozitív változást, amit az a bizonyos szenvedés létrehozott. Ha rátaláltál fókuszálj rá, dédelgesd a magvacskát, és meglátod hatalmasra növekszik és olyan gyümölcsöt terem, ami mindenki javát szolgálja majd, úgy ahogyan el sem tudtad volna képzelni.

A kineziológia vagy a Bodytalk természetesen segít ebben a folyamatban, de egyedül is képes vagy az átalakulásra.

Gyakran dagonyázol a fájdalmaidban? Újraéled őket rendszeresen? Vajon készen állsz arra hogy továbblépj? Készen állsz arra hogy elengedd? Képes vagy az áldozat helyett meglátni magadban a hőst? Azt javaslom öleld át magad szorosan és suttogj magadnak bátorítást. Légy büszke és hálás magadnak. Tudom , hogy nehéz volt, de nézz hátra egy pillanatra és lásd milyen hosszú utat tettél meg!

Ajánlom figyelmedbe ezt a videót. Hozzáállásod átalakításában segíthet. A képernyő alján beállítható a magyar feliratozás.

http://youtu.be/IrOQYPfmSNw

A bejegyzés kategóriája: Irányelvek a sikeres változáshoz, Stressz
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.