Hogyan szabadulj meg a negativitás felhőjétől

szabadulj meg a negativitástól

Védekeztél már valaha azzal a mondattal, hogy „hát én csak realistán nézem a helyzetet”? Ezt általában olyankor mondtad, amikor le akartad beszélni magadat vagy másokat, arról hogy valami újat csinálj, csináljanak, valamit változtass, vagy változtassanak. Ha figyelmes vagy rögtön érzed ebben a hozzáállásban a negativitás csíráját. Mi ebben a rossz és mit jelez ez számodra? Ez elsősorban azt jelzi, hogy a negatív energiákra vagy hangolva. Ha negatív az alaphangoltságot, mit gondolsz, milyen események jelentkeznek az életedben? Biztosan már sokat olvastál erről, most nem szeretnélek ezzel untatni. Az elméletet már úgyis tudod. Arra szeretnélek inspirálni, hogy megértsd, miért nem jön a siker, miért történik veled mindig ugyanaz, miért marad minden a régiben.

Ki mondja azt, hogy a realista világnézetbe csak a dolgok, helyzetek negatív aspektusai férnek bele? Ki mondja azt, hogy a dolgok törvényszerűen rosszra fordulnak, és hogy neked ezt el kell fogadnod?

Egy dolog egészen biztos. Amikor számodra a „realizmus” automatikusan negatív látásmóddal társul akkor biztos lehetsz benne, hogy negatív energiákra vagy hangolva. Ha pedig ez így van, akkor ne csodálkozz, ha a napjaid bosszúsággal telítettek, hogy folyton negatív emberekkel találkozol, hogy rosszul indul a napod stb.

Ha a te valóságod negatív, akkor biztos lehetsz benne, hogy arra vagy kondicionálva, hogy elhidd a Murphy törvényeket, „ami elromolhat el is romlik” de még ami jól alakulhat valószínűleg az is félrecsúszik az életedben. A tudat alatti hiedelmeid negatív személyiséget kölcsönöznek neked,  anélkül hogy észrevennéd ezt.

Ha tehát ez a negativitás ennyire mélyen lappang benned, hogyan tudnád mégiscsak nyakon csípni?

Felteszek neked pár kérdést, amivel felmérheted a körülötted lebegő negatív felhőt:

 • Szoktál panaszkodni? Mindig vagy csak néha?
 • A világ dolgait tárgyalva inkább a negatív hírekre fókuszálsz: „borzasztó időjárás”, „utálatos közlekedés”, „idióta kormány”, „borzalmas gazdasági helyzet”, „idióta törvények”, stb?
 • Kritizálsz? Mindig vagy csak néha?
 • Vonzanak a tragédiák a hírekben?
 • Hibáztatsz? Mindig vagy csak bizonyos helyzetekben?
 • Gondolsz arra, hogy a munkád eredménye tőled független?
 • Áldozatnak érzed magad? Szeretsz beszélni olyasmiről amit valaki ellened elkövetett?
 • Hálás vagy azért amid van, vagy majd hálás leszel ha a dolgok a jövőben jóra fordulnak?
 • Mit gondolsz arról, hogy a dolgok veled történnek, vagy általad történnek?

Az utolsó két pont rendkívül fontos! Ha csak akkor vagy hálás, amikor a dolgaid jóra fordulnak akkor negatív ember vagy. A hála érzése pozitív rezgés, pozitív energia. Amikor igazán érted az élet törvényszerűségeit akkor hálás tudsz lenni még a kellemetlen életleckékért is, hiszen azok igencsak jó tanáraid.

Amikor azt gondolod, hogy a dolgok csak úgy megtörténnek veled, akkor biztos lehetsz benne, hogy áldozati szerepben díszelegsz.  Ilyenkor feladod az erődet, átadod valaki másnak.

Kit szoktál „hibáztatni” amikor JÓ dolog történik veled? Ilyenkor az ember automatikusan azt mondja például, hogy „keményen megdolgozott érte”.  A ROSSZ dolgokra, eseményekre miért mondjuk rögtön hogy a „körülmények” a hibásak vagy valaki más miatt alakultak úgy a dolgok?

Senki sem szereti ezt hallani. Bátorság kell ahhoz, hogy szembenézz azzal a ténnyel hogy TE alakítod életed történéseit tudatos és tudatalatti szinten.

Észrevetted azt, hogy a pozitív hozzáállású emberek többnyire megkapják az élettől, amit szeretnének, de ha netalán nem terveik szerint alakul valami annak ellenére is élvezik az életet? A negatív emberek folyton panaszkodnak és még az életük jó dolgaiban is találnak kivetnivalót.

Ahhoz hogy elkezd kitisztítani negatív energiáidat követned kéne a következő lépéseket:

 1. Vállald a felelősséget az életed minden egyes apró rezdüléséért. Bármilyen jó vagy rossz dolog történik veled, bármilyen kicsi vagy nagy, a vonzás törvény értelmében te tehetsz róla. Ez a felismerés önmagában óriási erőt és szabadságot kölcsönöz számodra.
 2. Figyeld meg gondolkodásodat és próbáld lecserélni negatív gondolataidat pozitívra. Ez nem fog egyik pillanatról a másikra megvalósulni, ehhez kitartás kell.
 3. Ha teheted, keress fel egy kineziológust vagy BodyTalk terapeutát, hogy segítsen a folyamat felgyorsításában.

Mi lesz az eredménye az erőfeszítéseidnek? Pozitív energiáid mágnesként fognak vonzani olyan eseményeket, lehetőségeket, embereket az életedbe amelyek/akik segítségedre lesznek. Érzékelhetően megugrik a boldogság szinted, lelki nyugalmad.

Kívánom Neked, hogy így legyen!

Kategória: Ingyenes, Irányelvek a sikeres változáshoz | A közvetlen link.