Hallgasd tested suttogását

Hallgasd_tested_suttogását

Ha a boldogság keresésében  választanom kéne egy hűséges segítő társat, akkor az a testem lenne.  Furcsán hangzik? Talán igen, de hamarosan megérted mire gondolok. Az emberek többsége nincs kibékülve a testével, sőt van aki kifejezetten ellenséges vele szemben, úgy érzi hogy teste akadályozza őt a boldogság elérésében. Pedig mekkora tévedés ez! Óriási!

Persze tudom, ezt sehol nem tanítják. Senki nem hívta fel rá a figyelmünket. A testünk sokkal  több mint egy hús-vér képződmény. A tested a legkifinomultabb jelzőrendszered. A legmegbízhatóbb kalauzod az életben.

A tested és az elméd tökéletes együttest alkotnak. Ami az elmében megfogan gondolatként az a testben rögtön megjelenik valamilyen érzet formájában. Ha megtanulsz figyelni ezekre az érzetekre, ha megtanulod tested jelzéseit értelmezni, akkor bármilyen helyzetben tudni fogod mit kell tenned, ahhoz hogy neked jó legyen, hogy boldog és kiegyensúlyozott légy.

Nem kell megijedni. Ez nem valamilyen rejtélyes nyelvezet amit a test használ. Nagyon is ismerős számodra, könnyen eltanulható. A trükk a figyelemben rejlik. Újra kell tanulnod figyelni a testedre. Gyerekként ez könnyen ment.  De újra tanulható.  A tested az érzéseken keresztül jelez. Apró, finom jelzések, de egyértelműek. Intuíciónak is nevezhetjük. Nem tréfálok! A testeden keresztül lépsz kapcsolatba az intuícióddal, amit aztán arra használsz, amire csak akarsz.

Tégy egy próbát! A következő alkalomkor, amikor nem tudod, hogy elfogyaszd-e azt a bizonyos süteményt, kérdezd meg a testedet. Egyszerűen tedd fel neki a kérdést: „Ez a sütemény jót tesz-e most nekem?” A válasz szempillantás alatt megérkezik.  Valamilyen érzés keletkezik a testben. Ha ez egy kellemes érzés, akkor nyugodtan fogyaszd el a sütit, ha viszont kontrakciót érzel, kellemetlenséget, akkor érdemes átgondolni, hogy érdemes-e.

RezgésszintA test és elme egy egészet alkot. Nem lehet a kettőt különválasztani. Minden egyes gondolatodnak van egy fizikai kivetülése. Minden fizikai megtapasztalás kicsapódik a testben. Mára ezt már tudományosan is bizonyították és rengeteg kísérletet végeztek a témában. Ezekről már én is sokat írtam, úgyhogy most nem térek ki ezekre.

Amikor a test, elme, szellem harmonikusan működik, a  boldogság természetes állapot. Amikor fellép a diszharmónia, megjelenik a betegség, fájdalom, depresszió, szorongás. A boldogtalanság a test visszajelzésének egyik formája. Jelzi, hogy megszakadt a kommunikáció test és elme között. Azt jelenti, hogy nem figyelünk többé a test kiáltásaira, nem érezzük, hogy mikor boldog vagy boldogtalan, figyelmen kívül hagyjuk rezdüléseit.

A test mint őszinte tanítómester, sokat tud segíteni. Hagyjuk tehát, hogy megszólítson

és tanítson minket, fogadjuk el mint a legbeszédesebb terapeutát, aki egész

életünkön végigkísér, és jegyzőkönyvet vezet mulasztásainkról, ballépéseinkről.

Tűzd ki célul, hogy a mai nap jobban odafigyelsz a testedre. Irányítsd figyelmedet rezdüléseire. Legegyszerűbb, ha kezdésnek az étkezéssel kapcsolatban figyelsz rá. Ha túlsúllyal küzdesz, akkor ez a gyakorlat különösen értékes számodra. Amikor legközelebb enni támad kedved, állj meg és egy percig figyeld a tested. Valóban éhes? Érzed a fizikai éhséget? Nagyon sok ember nem tudja már megkülönböztetni a fizikai éhséget az érzelmi sóvárgástól.

Ha éhséget érzel, kérdezd meg a tested, hogy az, amit épp enni szeretnél jót tesz-e neki. Kérdezd meg tőle, hogy vajon egy óra múlva is jól érzi majd magát, ha elfogyasztod azt a bizonyos ebédet. Vajon az éjszaka folyamán jól érzi majd magát, ha megeszed azt a bizonyos vacsorát. Egyszerűen csak tedd fel a kérdést és figyeld a választ. Érezni fogod a testben. Ne egy gondolatra fókuszálj, hanem egy érzésre a testben. Figyeld meg ezt az érzést legalább egy percig. Próbáld minél pontosabban megfogalmazni azt amit érzel. Az éhségnek vélt érzés mögött legtöbbször érzelmi  szükségletek rejlenek. Legközelebb, ahelyett hogy kiennéd a hűtőszekrényt, próbálj más megoldást találni lelki szükségleteidnek. Elképzelhető, hogy szükséged lenne valamilyen terápiára, de az is lehet, hogy egy kis odafigyeléssel megtalálod a kulcsot te magad is. Csak figyelned kell a tested jelzéseit árgus „szemekkel”. Ilyenkor a maszkok lehullnak, a hazugságok megszűnnek és rálépsz a gyógyulás útjára.

A bejegyzés kategóriája: Egészségi állapotunkban, Testsúlyban
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.