fbpx

Miben különbözik az életfeladat a céloktól?

Különbség az életfeladat és célok között

Képzeld el, hogy egy hatalmas labirintusban vagy, ahol mindenhol csak sötétség és zűrzavar vesz körül. A fejedben folyamatosan zsonganak a kérdések: Mi az értelme ennek az egésznek? Merre menjek? És közben csak botorkálsz előre, hiszen mi mást tehetnél, és minden sarokban más irányba mutató jelzőtáblák állnak.

Nos, kedves Lélekutazó, itt kezdődik az életfeladat és a célok közötti különbség.

Az életfeladat olyan, mint egy belső iránytű, ami útmutatást ad neked az életed labirintusában. A célok pedig olyanok, mint a kis post-it-ek az életed útján, amelyek fontosak, de nem igazán adnak irányt az életednek, csak apróbb lépéseket jelentenek a nagy úton. Természetesen ez nem mindig egyszerű! Ahogy az élet útvesztőjében bolyongsz, az életfeladat és a célok gyakran összekuszálódnak, mint a spagetti szálak a tányérodon. De ne aggódj, fontos hogy ne veszítsd el a fejedet és próbálj ráhangolódni a lelked mélyén megbújó spirituális gps-re.

Egy másik analógiával élve, azt is mondhatjuk, hogy az életfeladat olyan, mint egy nagy folyó, tele izgalmas vízesésekkel az Amazonas dzsungelében. A cél pedig olyan, mint egy kis patak, ami beletorkollik a nagy folyóba. Persze, nem olyan látványos, és nincsenek rajta hatalmas zuhatagok, de azért értékes, hiszen táplálja a folyót. Ez a patak az életünk kisebb küldetése, olyan, mint egy mini kaland az Amazonason.

Tehát, kedves Lélekutazó, amikor az életedben nagy vízeséseket és kis patakokat is találsz, ne felejtsd el élvezni mindkettőt! Mert az élet olyan, mint egy dzsungelkaland, mindig van valami új és izgalmas a sűrűjében!

Tehát, hogy egy konkrét példát is említsek: vegyük példának Károlyt, aki mindig is szerette a zenét. Az életfeladatának azt érzi, hogy zenészként inspirálja az embereket és megossza a zene örömét velük. A céljai pedig kisebb lépések, mint például egy dal megírása vagy egy koncert megszervezése. Az életfeladatától vezérelve a céljai segítenek neki az úton, de a nagyobb képet mindig az életfeladatában látja.

Még van egy fontos különbség a kettő között. Az életfeladata a léleknek van, célja pedig az egónak. Persze egyik sem létezhet a másik nélkül, de fontos tudni mindkettő létezéséről. Fontos hogy céljainkat összhangba hozzuk az életfeladatunkkal. Ez akkor sikerül, ha a spirituális testet , a fizikai testet, az érzelmi testet összehangoljuk. Ez akkor sikerülhet könnyedén ha energetikai blokkok, érzlemi blokkok, félelmek nem akadályozzák a folyamatot. Kulcsfontosságú a léleknek hogy egészséges érzelmi teste legyen, hiszen elsődleges energiaforrásnak tekinti az örömöt, szeretetet, céltudatosságot, lelkesedést.

Sajnos a félelem elnyomja ezeket a pozitív energiákat. Ha eredményesen szeretnénk az érzelmi testtel dolgozni, oldanunk kell félelmeinket. BodyTalkkal, kineziológiával, Theta healinggel és egyéb módszerekkel sikeresen oldhatjuk félelmeinket, felismerhetjük elakadásainkat, átalakíthatjuk hitrendszereinket.

A személyiség a félelmeken keresztül áll ellen a lélek hívásának, az életfeladat teljesítésének. Természetesen nem mindig, de sokkal gyakrabban, mint mi azt gondolnánk. Az egó fél attól, hogy elveszítheti a kontrolt, ha hallgat a lélek sugallataira.

 

Amikor oldjuk a félelmeinket az érzelmi test stabilizálódik és könnyebben ráhangolódunk az életfeladatainkra. Ez pedig azért fontos mert boldogságot, elégedettséget szül a lélekben.

Kedves Lélekutazó, aggodalomra semmi ok. A lélek nem téveszti el az útját. A lélek akkor is tanul, ha a tudatos szinten nem fogalmazódnak meg világosan a miértek. Az út a fontos, és mindig érdemes felfedezni, meríteni az élet különböző színeiből és hangulataiból. Olykor nevetni fogunk, máskor pedig sírni, de mindig változatos lesz az út, és éppen ez az, ami izgalmassá teszi az életet. Végül is, mint mondani szokták, az utazás a cél, és néha a legjobb társaságban találsz önmagadra!

Scroll to Top